Landrover spotting Posted mei 21, 2009 by Administrator

Off

English version will follow! Please use Google translate in the meanwhile…

De zon hebben we net achter de bergen weg zien zakken, het is hier heerlijk rustig, we genieten van het mooie landschap en bovendien is het hier ook nog eens een paar graden koeler. Gisteren zijn we met Rashid en zijn familie naar zijn vakantiehuis in Cameron Highlands gereden, ongeveer 4 uurtjes rijden van Kuala Lumpur. Rashid hebben we leren kennen via de Landrover Owners Club Maleisië.

Vorige week zondag waren we er dan eindelijk klaar voor. Het werd ook tijd om ”de comfortzone” in Singapore te verlaten en te beginnen aan deel 2 van ons avontuur: het verkennen van Zuid-Oost Azie!

Het was nog even spannend bij de grens van Singapore. Op de heenweg kwamen we mooi weg bij het inklaren van de auto in Singapore (meer hierover in onze vorige post, Singapore). Maar ja, misschien dat ze nu nog moeilijk gingen doen over de ERP en zouden gaan vragen naar onze verzekering die we niet hadden. Maar het ging gelukkig vrij makkelijk. De stempeltjes werden snel gezet en de slagboom ging open, maar we kwamen niet ver. De slagboom bleef haken achter de zandladder en deze namen we dus bijna mee! OEPS! Gelukkig net op tijd gestopt, zodat we de slagboom er af konden wurmen en recht buigen.

Gelukkig waren ze erg aardig en lieten ons weten dat ze geen proces wilden starten, maar vroegen wel voor de formaliteit naar onze verzekeringspapieren. Dus op goed geluk maar onze groene kaart gegeven en nadat ze een kopie hadden gemaakt wensten ze ons een goede reis, pff.

De grensovergang bij Maleisië verliep ook soepel, al moesten we hier wel even aanwijzen waar ze het stempeltje in de Carnet moesten plaatsen. We hadden al contact gelegd met de Landrover club van Maleisië en zo kwamen we de 1e dag al in contact met Yamin. We mochten bij hem op de parkeerplaats voor zijn huis kamperen en gebruik maken van zijn badkamer. Dus sinds lange tijd lagen we weer in ons vertrouwde daktentje. Het was wel weer wennen zonder airco, maar gelukkig koelde het wat af door de regen en bleek de tent nog waterdicht te zijn.

malaysian_border.jpgblackhawk_workshop.jpg

De dagen daarop hebben we onze auto voor een servicebeurt bij Blackhawk garage gebracht. De garage waar de clubleden ook allemaal hun LaRo brengen. De eigenaren Mr. Lee en Mokhtar zijn erg vriendelijk en behulpzaam en misschien nog belangrijker, ze kennen de Landrover van binnen en buiten!
Uiteindelijk hebben we 2 hele dagen in de garage doorgebracht. Bij de servicebeurt op dag 1 bleek dat de remzuigers begonnen te roesten waardoor ze bij intensief gebruik bleven hangen. Op dag 2 hebben we deze laten vervangen door nieuwe zuigers.

Ook zijn we een paar dagen met Yi-Wei opgetrokken. We hebben hem leren kennen via Couchsurfing.com en met hem zijn we naar de Batu Caves en Templer Park geweest. Yi-Wei weet als geen ander waar je goed Chinees kunt eten, dus we vonden het geen straf  een paar nachten bij hem door te brengen.

Na vrijdagavond een meeting van de Landrover club Malaysia te hebben bijgewoond, vertrokken we de volgende ochtend samen met Rashid en zijn familie naar de Cameron Highlands. Erg leuk om weer op pad te zijn met een andere Def 110. Ze maakten ons wegwijs in het gebied en mogen zelfs in hun vakantiehuis verblijven voor een tijdje! Omdat er in het gebied veel fruit en groente worden verbouwd (vanwege gunstige klimaat) rijden er hier erg veel (oudere) Landrovers rond. Vaak opgelapt en voorzien van Japanse motoren zodat ze sneller de berg op kunnen en (jawel, ok, ok) minder snel kapot gaan. We zijn nu hard foto’s aan het schieten van de verschillende Laro’s zodat deze een mooi plekje kunnen krijgen in de volgende uitgave van het LRCH-magazine.

cameron_highlands.jpg ch_landrovers.jpg