Communication

Telefoon
We hebben er even aan gedacht om een satteliettelefoon aan te schaffen, mede omdat het met sommige telefoon (abonnementen) mogelijk is om gebruik te maken van internet. De abonnementskosten zijn echter dusdanig hoog, dat we hier toch maar van afzien. Het idee om vanaf bijna ieder locatie te kunnen is wel prettig, maar we hebben natuurlijk atijd nog het GSM-netwerk (al zullen we hier alleen gebruik van maken als het niet anders kan).

Op het 4×4 weekend werd ons ook verteld dat de Belgische Provider Proximus op één of andere manier wel werkt in de middle of nowhere. Zo blijken er dus reizigers speciaal een Proximus kaartje te kopen voor hun reis. Misschien is dit ook wel iets voor ons. Even uitzoeken dus…

E-mail / Internet
E-mail is een veel beter alternatief. We nemen daarom 2 laptops mee (een normale en een oud beestje als reserve). We gaan er van uit dat we genoeg internetcafe’s tegenkomen van waaruit we mails kunnen verzenden/ophalen. Ook zullen we deze momenten gebruiken om de website te updaten en foto’s met jullie te delen.

Een BGAN (breedband internet via de satteliet) staat nog wel op ons verlanglijstje, maar ook dit vinden we wel een erg forse investering, voor dit geld kunnen we makkelijk 2 maanden reizen! Maar als internet addict zoek ik nog steeds een manier om deze investering goed te praten… Misschien is het zelfs wel beter zonder, maar het maakt het leven zoveel makkelijker… Zelf bellen (VOIP) is dan een optie, al zijn de kosten hiervan ook schrikbarend (= bandbreedte verbruik).

We hebben nu wel een hele mooi alternatief gevonden. Via een tip van netietsverder.be zijn we bij 2com terechtgekomen. Via hun hebben we een Wardrivekit waarmee we onderweg hopenlijk kunnen meesurfen op onbeveiligde draadloze (wifi)netwerken. Via speciale software kun je deze al rijdend op het spoor komen.

27MC
In de Landrover zat al een 27mc bakkie gemonteerd. Deze is erg handig als je met meerdere 4×4’s op pad bent, maar verder hebben we er niet heel erg veel aan onderweg. We waren in de veronderstelling dat er ook een handset beschikbaar zou zijn, maar hier is niet zo heel makkelijk aan te komen. In Australie heb je veel meer aan een UHF-bakkie, deze hebben een veel groter bereik.