Nauders Posted september 5, 2008 by Administrator

Off


Bij deze een update vanuit Haus Arina in Nauders. Ditplaatsje ligt vlakbij het drielandenpunt (Oostenrijk, Zwitserland, Italië) waarwe vanmiddag een kijkje zullen nemen.

Carnet de Passage
Woensdagmiddag 14.00 uur hadden we een afspraak bij de ADAC (Duitse ANWB)voor het in orde maken van het Carnet de Passage.  Dit document hebben we nodig om vanaf Iraneenvoudig onze Landrover (of Landy zoals ze hem hier in Oostenrijk noemen) delanden in en uit te krijgen. Omdat we de aanvraag voor het Carnet al haddeningevuld was het snel geregeld.  Binneneen uur stonden we weer buiten.  Wehebben er voor gekozen om de borg cash te betalen (een bankgarantie is een hoopgeregel en de kosten wegen niet op tegen de rente die je ontvangt bij een bankgarantie).

Een vreemd gevoel, want nu we ook de Carnet op zak hebbenkan de reis echt gaan beginnen. We hebben verder geen doel of deadline. Hetenige is dat we over 1,5 maand in Iran moeten zijn vanwege het visum.

Stadscamping München
Omdat we woensdag al een lang stuk hadden gereden (door Baustelle en filehebben we over het stuk Karlsruhe – München bijna 5 uur gedaan) hebben webesloten om in de buurt van München te overnachten.  De camping was niet fantastisch, maar lekkerdichtbij de stad. Het plan was om de volgende dag München te ontdekken. Maar al‘s avonds begon het te onweren en ook de volgende ochtend bleef het maarregenen.

Change of plans…
We wisten dat Peter en Marian van Rossenberg in Nauders op vakantie waren.Het leek ons leuk om hen op te zoeken, dus zijn we vertrokken richting Nauders.4 uur later stonden we in Nauders bij de VVV. De camping ligt 5km buiten hetdorp. Omdat we het leuk vonden om in het dorp zelf te overnachten zijn we opzoek gegaan naar een Gästezimmer. We zijn uiteindelijk terechtgekomen bij HausArina. Dit huis wordt gerund door de Familie Baldauf. Erg aardige mensen en geïnteresseerdin onze plannen. S’avonds zijn we door Peter en Marian getrakteerd op eenheerlijk 4-gangen diner in hun hotel! Daarna zijn we nog wat wezen drinken inde Yeti bar.

Bij het ontbijt kregen we van de Familie Baldauf al te horendat ze op de website hadden gekeken en zich afvroegen of het Jenn haar billenwaren op de website ;-)

haus_arina.jpgder_landy.jpg

 

 

 

 

 

Italy here we come!
Vanmiddag vertrekken we richting Italië. Dit is maar 5 minuten van hier,dus na het 3-landen punt zullen we eens kijken waar we de nacht gaandoorbrengen. We zullen in ieder geval richting Venetië afreizen.

To be continued…