Via Venetië naar Greece Posted september 15, 2008 by Administrator

Off

Vanochtendvroeg om 05.30 uur zijn we aangekomen in Igoumenitsa, Griekenland. Op dit moment zijn we in Lefkada, een eiland op nog geen 2 uur rijden van Igoumenitsa.

Na Verona zijn we doorgereden naar Venetië. Een stad die al een tijdje op ons lijstje stond, dus nu we zo dicht bij waren konden we het niet laten om langs te gaan. We dachten dat dit een aanslag zou zijn op ons budget, maar dit viel gelukkig reuze mee. We stonden op een camping op 20 minuten van de stad. Met de bus waren we snel in Venetië en konden we de stad gaan verkennen. Als je maar weg blijft van de grote toeristische plekken is het echt een geweldige stad!

Na Venetië zijn we via de oostkust naar beneden gereden. In de veronderstelling dat we hier wel een paar mooie plekjes zouden tegenkomen hadden we hier een aantal dagen voor uitgetrokken. De oostkust in helaas niet wat we er van verwacht hadden (zelfs hele stukken niemandsland) en omdat het weer ook nog tegen zat zijn we met 2 overnachtingen in de buurt van Ancona en Bari doorgereden naar Brindisi.

Om 14.00 gistermiddag hadden we de tickets voor de ferry op zak. De (Duitse) dame van de ticketoffice vond onze plannen geweldig en vertelde dat er vorig jaar ook reizigers (driversontheroad.com) voor de deur stonden die ze nu nog steeds volgt. Omdat ze het allemaal zo leuk vond heeft ze ons stiekum voor een lager tarief de boot op weten te krijgen… We stonden op het upperdeck, zodat we in de auto konden slapen, helemaal goed.

Omdat het vanochtend nog steeds regende en onweerde zijn we meteen doorgereden naar Lefkas. Eenmaal aangekomen nog even een uurtje bijgeslapen en nu zitten we ongewassen en niet erg fris in het internetcafe, waar ze ons zo langzaam weg beginnen te kijken.

endeavor_lines.jpgrainy_lefkada.jpg

Maar we hebben nu het wachtwoord van de Wifi, dus gaan straks in de auto nog even kijken of er nog Skypers online zijn.

Het zonnetje begint nu ook weer door te komen, dus tot laterz!