Australia here we come! Posted oktober 30, 2009 by Jennifer

Off

Na 1,5 maand op Pulau Kapas was het weer tijd om verder te gaan. Samen met Susan en Robbert die ons vanuit Singapore kwamen opzoeken zijn we naar Tasik Chini gereden. Het plan was om hier te overnachten, maar het enige goed uitziende resort was bezig met een heftige verbouwing (er was nog maar weinig van een resort in te herkennen). Op zoek naar een andere geschikte slaapplaats kwamen we terecht bij een groot familie resort met waterpark in the middle of nowhere. Het was de enige optie en dus verbleven we die nacht tussen de teambuildende Maleisische families in de Maleisische variant van ”Center Parcs”, net iets voor ons.
De volgende dag reden Susan en Robbert terug naar Singapore en wij naar Kuala Lumpur. Gelukkig hadden we nog steeds de GPS van Yamin te leen en reden we in één keer goed naar zijn huis waar we mochten verblijven. Yamin woont vlakbij Blackhawk garage, waar we uiteindelijk 6 volle dagen hebben doorgebracht. Hier hebben we onze auto laten servicen, repareren en klaargemaakt voor de verscheping naar Australië.

into_container.jpgpetronas.jpgdunja.jpg

Woensdag hebben we de LaRo de container ingereden. Dit keer kwamen we via de Landroverclub Malaysia in contact met Assir van Aseantex, die voor hen vaker expeditie-auto’s verscheept. Omdat er strikte regels gelden voor Australië, ze zijn erg bang zijn voor besmetting, moet de auto mega schoon en stofvrij zijn. Er mag geen korreltje zand of grassprietje te vinden zijn anders heb je kans dat je auto in quarantaine moet. De kosten hiervoor zijn uiteraard voor de verscheper en dan is het nog maar de vraag wanneer je weer over de auto kunt beschikken. Kortom, wij hebben 5 dagen gepoetst en geboend en de hele auto ondersteboven gehaald. We hebben zelfs voor de zekerheid ‘underseal’ laten spuiten en hebben we de container laten ‘ontsmetten’. Meer kunnen we niet doen en is het aan de Australische quarantaine of de LaRo de weg op mag. Erg spannend dus!

De verscheping naar Fremantle duurt 7 dagen. Ondertussen gaan we samen met Dunja (zus van Don) die woensdag in Kuala Lumpur is aangekomen naar Singapore en vliegen we samen vanuit daar naar Perth. En dan? Het enige plan wat we dan hebben is om op ons gemak via Albany en Adelaide naar Melbourne te rijden. Een heerlijk vooruitzicht!
Dus na 7 avontuurlijke maanden Zuid-Oost Azië is het nu tijd voor Oceanië.